Over het project

Slagkracht voor de vernieuwende installateur
Over het project

Wat?

Warmtepompen en warmte-krachtkoppelingen (WKK) worden alsmaar populairder. Toch hebben veel installateurs nog nooit een warmtepomp of WKK geplaatst. Techlink, het Warmtepomp Platform en COGEN Vlaanderen slaan daarom de handen in elkaar. Met de steun van het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen ontstond ons project “Slagkracht voor de vernieuwende installateur”. Via opleidingen en (technische) ondersteuning maken we de sector warm om met deze technieken aan de slag te gaan. 

Voor wie?

Het project “Slagkracht voor de vernieuwende installateur” is er voor alle elektrotechnici en installateurs HVAC en sanitair. 

Projectresultaten

Op 31/12/2019 liep het project af. We contacteerden meer dan 6000 installateurs en konden in totaal meer dan 2300 installateurs met opleidingen, demobezoeken en events bereiken. Er werd een zeer interessante cursus opgesteld (die je kan downloaden op deze website bij Documenten) en een tool die je helpt bij de keuze voor een warmtepomp of warmte-krachtkoppeling. De voorbije 2 jaar genoten 240 installateurs een zeer interessante gratis opleiding op 1 van de 10 locaties in de 5 provincies van Vlaanderen. De kennis die we opgebouwd hebben werd verspreid naar opleidingsinstellingen en technische scholen zodat deze niet verloren gaat en zodat in de toekomst nog vele andere installateurs hun kennis over warmtepompen en warmte-krachtkoppeling kunnen uitbreiden.

Wij hopen dat we hiermee het enthousiasme in de sector voor deze technieken hebben kunnen aanwakkeren en de scepsis hebben kunnen wegnemen bij twijfelende installateurs. 


Hoe?

Op deze site vind je heel wat nuttige documenten terug. Daarnaast staan er ook opleidingen, demobezoeken en events gepland. Neem eens een kijkje op onze kalender.

Ons project loopt twee jaar, maar moet blijvende impact genereren. Daarom werken we momenteel aan een keuzetool. Hiermee willen we de installateur wegwijs maken in de tonnen aan informatie. In een handomdraai moet hij kunnen bepalen wat de beste oplossing is voor zijn klant: een hybride ketel, een micro-wkk, een warmtepomp of een combinatie van verschillende technieken.

Komen er ook nog aan: een matchmaking tool, expertisecentrum en samenwerkingen met opleidingsinstituten en technische scholen.

Gratis opleidingen

De opleidingen omtrent warmtepompen en warmte-krachtkoppeling gaan door op verschillende locaties en momenten:

September-oktober 2018

Diepenbeek

Antwerpen

Brugge
Maart 2019

Zwijnaarde
Kortenberg
April-juni 2019 
Geel
Kortrijk
September-oktober 2019

Zwijnaarde
Kortenberg
Diepenbeek

Meer informatie? Klik hier.

De betrokken partners